UiA-prosjekt videre i IKT pluss

Dette skal kunne tas i bruk både i industrien og i offentlig vannforsyning, og blant annet føre til bedre vannsikkerhet.

UiA-prosjekt videre i IKT pluss

Publisert tirsdag 28. mars


Foto: UIA
23 prosjekter er videre til andre runde når Forskningsrådet skal styrke grunnleggende IKT-forskning i Norge. UiA leder ett av prosjektene som er med til andre runde, og er partner i et annet.
Under paraplybegrepet Data og tjenester overalt skal Forskningsrådet fordele 160 millioner kroner til prosjekter under paraplybegrepet Data og tjenester overalt.
Dette omfatter forskningsområder som blant annet tingenes internett, trådløse infrastrukturer, kunstig intelligens, autonome systemer og robotikk.
- Digitaliseringen av samfunnet vårt stiller store krav til kunnskap og forskningsaktivitet innenfor IKT. Prosjektene som nå er innvilget, skal flytte forskningsfronten, sørge for viktig kompetansebygging og skape nye muligheter på kortere eller lengre sikt, sier Hilde Erlandsen, Forskningsrådets digitaliseringsekspert i en.
Forsker på sikker vannforsyning.
Professor Baltasar Enrique Beferull Lozano.
Et av de 23 prosjektene som er videre i runde 2 er INDURB, ledet av professor Baltasar Enrique Beferull Lozano ved Fakultet for teknologi og realfag ved Universitetet i Agder.
Prosjektet har som mål å designe og ta i bruk et såkalt cyber-fysisk system for autonom kontroll og kontinuerlig læring innen vannforsyning. Dette skal kunne tas i bruk både i industrien og i offentlig vannforsyning, og blant annet føre til bedre vannsikkerhet.
Professor Lozano leder Universitetet i Agders Intelligent Signal Processing & Wireless Networks lab, samt forskningsgruppen Wireless Communications and Embedded Systems. Han leder også.
Universitetet i Agder er også partner i prosjektet Human-Chatbot Interaction Design, som blir ledet av Petter Bae Brandtzæg ved SINTEF. Prosjektet skal etablere en sirkel av spesialister som skal jobbe med interaksjon mellom menneske og maskin, og maskinlæring.
Fra UiAs side er det professor Ole-Christoffer Granmo og Centre for Artificial Intelligence Research som er med i prosjektet. CAIR samarbeider også med SINTEF på et annet forskningsprosjekt om naturlig språk .
I første runde får prosjektene 500.000 kroner. På slutten av 2017 blir det klart hvem som får støtte de neste fire årene.
Pengene kommer fra Kunnskapsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, Samferdselsdepartementet, Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Justisdepartementet.
Kompetansen som prosjektene genererer skal være en langsiktig ressurs for digitalisering i næringsliv og offentlig sektor.
Artikkelen har ca. 310 ord.
Nøkkelord: Industri Fiskerihavn
Les mer hos UIA
PH News

Siste nytt:

 • Coromatic Academy på Olavsgaard 9. november

  [17. Oct] 365publish.com

  Ønsker du mer innsikt i UPS, batterier og reservekraft? Coromatic AS inviterer sine kunder og alle interesserte til Coromatic Academy - et heldags teknisk fagkurs - på Hotel Olavsgaard 9. november.

 • Nordnet valgte Coromatic

  [19. Sep] 365publish.com

  Nettbanken Nordnet valgte Coromatic til å sikre driften når de flytter inn i sitt nye hovedkontor. 

  - Vi er stolte av at Nordnet har vist oss tilliten til å vi kan sikre avbruddsfri drift i deres virksomhet, sier Thomas Wunger, Head of Data Center Solutions.

   

 • Invitasjon til teknisk fagkurs i Bergen 28. september

  [15. Sep] 365publish.com

  Coromatic AS inviterer kunder og alle interesserte til Coromatic Academy i Bergen 28. September. Vi tilbyr et heldags fagkurs om UPS, reservekraft, batterier og batteriovervåking. Kurset består av en faglig gjennomgang av hvert område, og er tilpasset deltagere på ulike nivåer. Det er ingen deltageravgift.

   

 • CTM Lyng tar Megaflis til retten

  [01. Sep] 365publish.com

  CTM Lyng AS går rettens vei for å stoppe Megaflis sitt salg av våre produkter, til private/do-it-yourself markedet.

  14. september møtes partene i Asker tingrett

 • Kildesorterer Designers Saturday

  [31. Aug] 365publish.com

  Under årets Designers Saturday finner du GAP XL som legger til rette for kildesortering under arrangementet!

 • Møt oss på Aqua Nor 2017

  [14. Aug] 365publish.com

  Busch Vakuumteknikk AS er utstiller på Aqua Nor 2017 i Trondheim 15. – 18. august. Vi står på stand A-001. Aqua Nor har siden 1979 vært et viktig internasjonalt møtested for akvakulturnæringen, og er i dag verdens største messe for akvakulturteknologi. Busch Vakuumteknikk AS ser frem til å presentere sine nyheter av betydning for næringen på messen.

Jobbdirekte.no