Vil bygge vognskjul til 2,7 mill. kr

[04. Aug.] Budstikka
…von Ubisch forteller at de har ventet med å få spikret den siste delen av finansieringen, til de var sikrere på utfallet av byggesøknaden.

Vil bygge vognskjul til 2,7 mill. kr

Publisert fredag 4. august


Foto: Budstikka
Asker Museum håper snart å ha på plass et nytt vognskjul til 2.750.000 kroner. Da kommer landauer og tsarslede frem i lyset.
Museet har en rammesøknad inne hos Asker kommune om å få bygge nytt vognskjul. Denne har nå fått støtte av Akershus fylkeskommune.
- Alt som går på kulturminnevern må gå via fylkeskommunen som er høringsinstans. Byggesaken avgjøres av Asker kommune, sier museumsbestyrer Fredrikke Hegnar von Ubisch.
- Jeg håper vi kan begynne å bygge i høst, og at vognskjulet vil stå ferdig i løpet av 2017 eller 2018, sier hun.
Vognskjulet blir 23 meter langt og 7 meter bredt med en grunnflate på 171 kvadratmeter. Det vil inneholde utstillingsrom for vogner og sleder som er pakket bort i dag, og et verksted. Dagens verksted vil samtidig bli bygget om til et undervisningsrom for barn.
- Det nye vognskjulet betyr at vi kan vise publikum enda mer av historien vår, sier von Ubisch.
Hun trekker frem landaueren til overlege Harald Holm som ledet byggingen av Dikemark sykehus fra 1905 som et eksempel, sammen med andre vogner, kjelker og redskaper brukt i forbindelse med isproduksjon og landbruk. Nær det nye undervisningsrommet vil det også bli plass til å vise en slede som skal ha tilhørt tsar Aleksander 2.
- Det er 7.000 barn innom museet hvert år, så vi trenger et rom tilrettelagt for barn. Det blir på ca. 100 kvadratmeter medregnet arealet til nye toaletter, sier museumsbestyreren.
- Vi har stipulert at byggingen av vognskjulet og omgjøringen av verkstedet til undervisningsrom til sammen vil komme på 2.750.000 kroner. 1.750.000 kroner har vi allerede. Vi har fått 1.000.000 fra Sparebankstiftelsen som utløste 250.000 i gaveforsterkningsmidler, og vi har fått 500.000 i støtte fra ABB, sier von Ubisch.
- Hvordan skaffe de siste pengene?
- Vi har en plan for å få den siste millionen på plass. Så jeg er optimistisk i forhold til det, og tror vi vil klare det, sier hun.
…von Ubisch forteller at de har ventet med å få spikret den siste delen av finansieringen, til de var sikrere på utfallet av byggesøknaden. For først ønsket museet å utvide det eksisterende vognskjulet i lengderetningen.
Men museumsbestyreren forteller at det etter hvert møtte motstand fra veimyndighetene, da man mente det ble liggende for tett på Kirkeveien.
Derfor søker de nå i stedet om et frittliggende bygg, lenger fra veien.
Artikkelen har ca. 310 ord.
Nøkkelord: Finansiellt
Les mer hos Budstikka
PH News

Siste nytt:

 • Coromatic Academy på Olavsgaard 9. november

  [17. Oct] 365publish.com

  Ønsker du mer innsikt i UPS, batterier og reservekraft? Coromatic AS inviterer sine kunder og alle interesserte til Coromatic Academy - et heldags teknisk fagkurs - på Hotel Olavsgaard 9. november.

 • Nordnet valgte Coromatic

  [19. Sep] 365publish.com

  Nettbanken Nordnet valgte Coromatic til å sikre driften når de flytter inn i sitt nye hovedkontor. 

  - Vi er stolte av at Nordnet har vist oss tilliten til å vi kan sikre avbruddsfri drift i deres virksomhet, sier Thomas Wunger, Head of Data Center Solutions.

   

 • Invitasjon til teknisk fagkurs i Bergen 28. september

  [15. Sep] 365publish.com

  Coromatic AS inviterer kunder og alle interesserte til Coromatic Academy i Bergen 28. September. Vi tilbyr et heldags fagkurs om UPS, reservekraft, batterier og batteriovervåking. Kurset består av en faglig gjennomgang av hvert område, og er tilpasset deltagere på ulike nivåer. Det er ingen deltageravgift.

   

 • CTM Lyng tar Megaflis til retten

  [01. Sep] 365publish.com

  CTM Lyng AS går rettens vei for å stoppe Megaflis sitt salg av våre produkter, til private/do-it-yourself markedet.

  14. september møtes partene i Asker tingrett

 • Kildesorterer Designers Saturday

  [31. Aug] 365publish.com

  Under årets Designers Saturday finner du GAP XL som legger til rette for kildesortering under arrangementet!

 • Møt oss på Aqua Nor 2017

  [14. Aug] 365publish.com

  Busch Vakuumteknikk AS er utstiller på Aqua Nor 2017 i Trondheim 15. – 18. august. Vi står på stand A-001. Aqua Nor har siden 1979 vært et viktig internasjonalt møtested for akvakulturnæringen, og er i dag verdens største messe for akvakulturteknologi. Busch Vakuumteknikk AS ser frem til å presentere sine nyheter av betydning for næringen på messen.

Jobbdirekte.no